Ukrepanje

Ukrepanje

Kaj storiti, če vam krvni sladkor niha

Kot morda že veste, zdravnik določi vaši ciljni vrednosti krvnega sladkorja in HbA1c na podlagi vaše sladkorne bolezni, starosti in splošnega zdravstvenega stanja. Vodenje dnevne evidence ravni krvnega sladkorja vam lahko pomaga ugotoviti ali dosegate ciljne vrednosti ali pa ste se od njih oddaljili.

Če doživljate pogosta nihanja krvnega sladkorja, lahko vodenje dnevne evidence o tem, kaj ste pojedli tisti dan, o morebitnih aktivnostih, ki ste jih izvajali, ali o vrsti in odmerku zdravil, ki ste jih vzeli, zdravstvenemu delavcu in vam pomaga razumeti, kaj povzroča ta nihanja.

Za nasvet o tem, kdaj je najbolje meriti krvni sladkor, se pogovorite z zdravstvenim delavcem.

Ukrepajte, izpolnite vprašalnik

Pomembno je, da si zapomnite, da niste edini. Ko živite s sladkorno boleznijo, je priporočljivo, da se o svoji ravni krvnega sladkorja pogovorite z zdravstvenim delavcem.

Lahko uporabite naš vprašalnik za sladkorno bolezen, ki vam bo pomagal preučiti nihanja vašega krvnega sladkorja.

Pogovorite se z zdravstvenim delavcem

Če je vaš izmerjen krvni sladkor pogosto izven želenega razpona, prevzemite nadzor in se pogovorite z zdravstvenim delavcem. Pomembno je, da si zapomnite, da ste naredili korak v pravo smer, s tem ko ste začeli iskati dodatne informacije. Niste sami .

Uporabite naš vodič za pogovor in pregled svojih možnosti skupaj z zdravstvenim delavcem, ki vam lahko pomaga.